Husrannsakan hos Ludmila

De många företag som sponsrat Ludmila Engquist under hennes idrottskarriär fick en obehaglig överraskning när hon erkände att hon har dopat sig. I morse genomfördes en husrannsakan i hennes hem. Och inom hemmaklubben IFK Lidingö är känslorna upprörda i dag.
Kassören och tränaren Leif Robertsson i hemmaklubben IFK Lidingö säger att han känner sig lurad som tränare, ledare och klubbmedlem. Flingtillverkaren Axa överväger att begära skadestånd och drar omedelbart tillbaka den speciella Ludmila-müslin från butikshyllorna. Investmentbanken Carnegie meddelar idag att samarbetet med Ludmila Engquist avbryts med omedelbar verkan. Christer Wallin, VD för företaget Biolight vilket bland annat sysslar med behandlingar av idrottsskador, säger att han är besviken och bestört över beskedet om att Ludmila varit dopad. Han antar också att sponsringsavtalet kommer att upphöra eftersom hennes karriär sannolikt är över nu. Och efter Ludmila Engquists dopingerkännande igår genomförde tullkriminalen i en husrannsakan i hennes hus på Lidingö. - Det stämmer att husrannsakan har gjorts, bekräftar kammaråklagare Gunnar Fjaestad för Expressen, men han vill inte berätta om några dopingpreparat hittades.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".