Åtal efter matförgiftning av 350 personer

Nu åtalas en person efter den stora matförgiftningen för två år sen, då 350 personer drabbades av akut magsjuka på en jubileumsfest med affärskedjan Indiska. En delägare i restaurangföretaget Castrullpojkarna AB åtalas nu för brott mot livsmedelslagen.
Festen hölls på Djurgården med en indisk buffé som ordnades av företaget Castrullpojkarna AB. Dagen efter festen drabbades 350 av gästerna av magsjuka, något som bland annat ledde till att Indiska hade svårt att bemanna sina affärer. När miljöförvaltningen i Stockholms stad efter festen tog livsmedelsprover visades det sig att 9 av 17 prover var icke godkända. Enligt åtalet saknade Castrullpojkarna AB tillstånd för cateringverksamhet av den omfattningen. Åklagaren anser att delägaren hanterat livsmedel utan att vidta tillräckliga försiktighetsmått och på så vis antingen med uppsåt eller av oaktsamhet på ett allvarligt sätt framkallat fara för att livsmedel skulle förorenas eller bli otjänligt som människoföda. Brott mot livsmedelslagen kan ge fängelse i upp till ett år.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".