Inget regnskydd på Stadion

Det ser inte ut att bli något regnskydd över gräsplanen på Stockholms stadion. Idrottsförvaltningen i Stockholms stad föreslår i stället att gräsmattan får en så kallad växtduk som ska förbättra gräskvaliteten tidigt på våren.
Det var i augusti som frågan om regnskydd och planvärme på Stadion kom på tal. Bakgrunden var att matchen mellan Djurgården och Örebro tvingades ställas in efter ett skyfall. Men enligt Stockholms stad var det ett undantagsfall eftersom det inte finns några dräneringsproblem på Stadion. Däremot ställer tjälen till med problem för gräsmattan och det är svårt att hålla en bra kvalitet på gräset tidigt på våren. Därför föreslår Idrottsförvaltningen att man köper in en så kallad växtduk som läggs ut på planen så snart snön gått bort. Växtduken höjer temperaturen och gör att gräset växer snabbare. Den är också betydligt billigare än de cirka fem miljoner som planvärmen och regnskyddet skulle kosta. -Vi antar att det ska innebära att vi kan ha en spelbar yta från tidigt i april till mitten av november, säger Anders Berlin till Radio Stockholm.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".