55-åring åtalas för anstiftan till mord

På tisdagen åtalades den man som misstänks ha beställt mordet på en 54-årig man i Skärholmen i södra Stockholm 2003. Mordet har betecknats som en uppgörelse i Stockholms undre värld.

I maj 2003 sköts en 54-årig man ihjäl på Bodholmsgatan i Skärholmen. Mordet ägde rum på förmiddagen och inför många vittnen. Minst 26 skott avlossades. En idag 35-årig man från Serbien dömdes mot sitt nekande för sin inblandning i mordet.

På tisdagen åtalades en 55-årig man från Göteborg som misstänks ha beställt mordet, för anstiftan till mord. Mannen skall ha bistått den dömde 35-åringen med pengar för att kunna bedriva spaning inför mordet. 55-åringen greps i England i höstas efter att ha varit internationellt efterlyst.

Den 55-årige mannen skall även ha beställt ett mord i Nacka året innan, Han åtalas nu i det fallet för anstiftan till försök till mord. Han skall ha beställt mordet av 35-åringen som dömdes för Skärholmen-mordet. 35-åringen, som redan avtjänar livstid fängelse, åtalas nu för försök till mord.

Den åtalade 55-åringen misstänks även för olaglig spelverksamhet för flera hundra miljoner kronor per år. Det åtalet kommer i augusti. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista