Botkyrka satsar på konstgräs

Botkyrka kommun satsar över 26 miljoner kronor på att bygga om fotbollsplaner från grus till konstgräs. Totalt är det fem grusplaner som får konstgräs istället.

- Fotbollen är stor i Botkyrka och precis som att vi förbättrar våra hallar så måste även den här sidan utvecklas, säger Agata Kinski, Kultur- och fritidsförvaltningen i Botkyrka.

Konstgräsplanen i Alby är klar om tre veckor. Den är en del i den satsning Botkyrka gör på att bygga om grusplaner till konstgräsplaner. Nästa fotbollsplan som byggs om ligger vid Vårstavägen och beräknas stå klar i september.

Planen kommer att kunna användas av både föreningar och allmänheten, och att det finns plats för spontanfotboll är viktigt, säger Agata Kinski.

- Är det ett område med trivsel och trygghet där barn och ungdomar känner att här satsas det på oss, då känner man sig ju mer uppskattad, säger Agata Kinski.

- Nu är det roligare att spela.  Det är skönare med gräs, man kan slänga sig, säger Javit Jeromas, Botkyrka.

- Jag tycker det är helt perfekt. Det är väldigt bra att de satsar på ungdomar, för det är väldigt många som spelar fotboll just här, säger Sara Algaho, Botkyrka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista