STOCKHOLMS LÄN

Färre olyckor än väntat efter oväder

Nedfallna träd över vägar, stora vattensamlingar och inställda färjeturer. Så kan man summera ovädrets konsekvenser i Stockholmsområdet. Ändå blev det inte så många olyckor som Räddningstjänsten var rädd för, säger Kent Lundkvist på storstockholms Räddningscentral.

De hårda vindarna ledde till en del olyckor ute på vägarna. Klockan halv åtta på morgonen blåste taklocket på en lastbil upp och rammade en vägportal på Essingeleden.

Olyckan lamslog trafiken på Essingeleden i tre timmar bilisterna fick ta alternativa vägar och det ledde till igenkorkningar i Söderleden och över Västerbron. Också sjötrafiken har påverkats.

Kvällens färja till Gotland som skulle ha avgått från Nynäshamn fem över sex har fått ställas in på grund av det blåsiga vädret. En del turer i norra ytterskärgården har också fått ställas in, berättar Henry Westerberg operativ chef på Waxholmsbolaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista