Sollentuna fick ny kommunstyrelse

Igår klubbade Sollentuna kommunfullmäktige igenom den nya kommunstyrelsen. Moderaterna och folkpartiet kommer att fortsätta styra kommunen tillsammans med den politiske vilden och tidigare centerledamoten Mahmut Celik.
I början av mars lämnade centern den borgerliga koalitionen efter en konflikt kring bostadsbolaget Sollentunahem. Centern började i stället förhandla med de andra partierna om en ny så kallad regnbågskoalition. Men efter att Mahmut Celik i fredags lämnade centern för att bli politisk vilde och utan parti stödja moderaterna och folkpartiet sprack planerna på en ny koalition. Igår beslutade fullmäktige om hur den nya kommunstyrelsen ska se ut. Den blir som den före planerna på maktskiftet, men med den skillnaden att den nu partilöse Mahmut Celik efterträder sin tidigare partikamrat centerpartisten Anki Elken, en av dem som försökt driva igenom regnbågskoalitionen. Men än är det inte helt säkert slut på turerna i sollentunapolitiken. Mahmut Celik och centern förhandlar nu med de borgerliga partierna om ännu en koalition där centern återigen är med. Mahmut Celik säger till Radio Stockholm att han bara tillfälligt lämnat centern.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".