Fortsatt S-styre i Nynäshamn

Det blir fortsatt socialistiskt styre i Nynäshamn, även om det blir i minoritet. I går kväll informerade de borgerliga partierna i kommunen om att de INTE tänker ta över makten. Den politiska koalitionen sprack för en dryg vecka sedan efter oenighet om maxtaxa inom barnomsorgen i kommunen.
Vänsterpartiet och miljöpartiet ville inte ställa upp bakom maxtaxa inom barnomsorgen i kommunen och det fick då samarbetet inom vänsterfalangen att bryta samman. Socialdemokraterna vände sig då till andra partier och hoppades på samregering. Men Turid Rosenlund, moderat oppositionsråd i Nynäshamns kommun, säger till Radio Stockholm att de borgerliga partierna efter noga övervägande kommit fram till att det bästa är om de fortsätter att vara i opposition. Hon säger att de kommer driva sin politik hårt och att det teoretiskt finns en chans att de får igenom vissa frågor. Men att ta över makten vill de borgerliga partierna inte eftersom det ligger en socialistisk budget till grund för nästa år.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".