Nej till golfbana på Gärdet

Det blir ingen golfbana vid Gärdet i Stockholm som tjänstemän på kommunen tidigare planerat. I går avslog politikerna i gatu- och fastighetsnämnden planerna.
Planerna på att göra om området kring militärens gamla skjutbaneområdet på östra Djurgården i Stockholm ska fortsätta eftersom Stockholms stad vill fräscha upp i området. Men någon golfbana kommer det inte bli på platsen efter ett beslut i Gatu-Fastighetsnämnden igår. Sten Nordin, Stockholms moderata Gatu- och fastighetsborgarråd säger till Radio Stockholm att området på Djurgården ska vara tillgängligt för alla och att golfbaneplanerna skulle inskränka för mycket på tillgängligheten. Det fanns också planer på att anlägga våtmarker och hästhagar, men även de förslagen fick nej. Ska det byggas hästhagar så måste de bli i en väsentligt mindre omfattning än tidigare planer, enligt Sten Nordin.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista