Tillsättning av ny polismästare upprör Axén Olin

Kristina Axén Olin, ordförande i polisstyrelsen i Stockholm är upprörd över att hon inte fått vara med i rekryteringsprocessen kring en ny länspolismästare i Stockholm. Regeringen kommer vid sitt sammanträde idag utse biträdande länspolismästare Karin Götblad till posten, efter Gunno Gunnmo, som tvingades avgå i förrgår.
Moderaten Kristina Axén Olin, som är ordförande i polisstyrelsen i Stockholm, informerades om utnämningen först sent igår kväll och tycker det är helt oacceptabelt att hon inte fått vara med i rekryteringsprocessen. - Jag är ordförande i en styrelse som ändå har över 4000 anställda och omsätter miljarder. Och jag får ett telefonsamtal ett par timmar innan med ett besked om ett namn som regeringen bara har utsett. Det har inte varit något anställningsförfarande, det är ingen som hör med mig vad jag tycker eller vad polisstyrelsen tycker. Jag tror att de flesta förstår att det är helt omöjligt att jobba på det sättet. Att jag inte ens är med i diskussionen och processen kring chefsposten i myndigheten, säger Kristina Axén Olin till Ekot.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".