Stort journalistpris till SR

Randi Mossige-Norheim, tidigare medarbetare på Radio Stockholm - och nu på P1 - tilldelas Stora Journalistpriset i radioklassen för att hon i programserien ''Vad var det som hände?'' som juryn motiverar det: med sin lyhörda reportagekonst får lyssnaren att se den stora berättelsen i den lilla historien.''
Trond Sefastsson vid TV 4:s Kalla Fakta får priset i tv-klassen för sitt grävarbete som ledde till att den livstidsdömde Yasser Askar frikändes i målet där en person sköts till döds på puben Broder Tuck på Söder i Stockholm. I dagspressklassen belönas Richard Aschberg och Erik Korsås för att de i Aftonbladet kartlagt och beskrivit sexhandeln på nätet. I kategorin tidskrift tilldelas Ulrika Knutson, Månadsjournalen, priset. Thomas Peterssohn och Andreas Cervenka från Ekonomi 24 utses som vinnare i klassen nya medier. Det nyinstiftade Hasse Olssons journalistpris för ekonomijournalistik går till Peter Benson vid Dagens Industri. Lukas Bonniers journalistpris tilldelas Annette Kullenberg. Stora Journalistpriset delas ut av Bonnier AB som ett erkännande för framstående yrkesprestationer i svenska medier.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista