Trångt på Centralbron fram till den 15 september.
stockholm

Stockholms stad varnar för trafikkaos

Trafikkontoret i Stockholms stad flaggar för köer och lång restid för de som ska åka över Centralbron och genom Söderledstunneln. Anledingen är att många nu återvänt från semestern samtidigt som de omfattande reparationerna fortfarande pågår.

Kapaciteten genom Söderledstunneln är halverad och Torgny Hjort, projektledare på trafikkontoret, menar att det vissa dagar kan ta upptill en timme längre än normalt att köra sträckan mellan Globen och Karlberg.

Vägarbetena är omfattande och kommer att årekomma både 2009 och 2010 och kostnaden för projektet ligger runt 1,2 miljarder.

En vardag passerar drygt 80 000 bilar genom Söderledstunneln och att kapaciteten fortfarande är halverad innebär en klart längre restid.

Själva tunnelreparationerna kommer att pågå till den 15 september, men något bättre blir det den 5 september när Centralbron kommer att öppna helt. Fram tills arbetna avslutas är rådet att försöka undvika området, säger Torgny Hjort.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista