Fler grupper mot spelberoende

Maria ungdom sätter in en extragrupper för att hjälpa Stockholmare med spelberoende. En av orsakerna är att sommarens stora idrottsarrangemang, som fotbolls EM och OS, fått fler personer att falla i spelfällan.

- Det är en intensiv exponering som inte är vanlig. Under exempelvis fotbolls EM är det många matcher man kan spela på och sedan gör olika spelbolag reklam under sportsändningarna, säger Henrik Josephson är psykolog vid spelteamet på Maria ungdom.

Både unga och vuxna och kan få hjälp vid Maria ungdom mot sitt spelberoende.

Tidigare har vuxengrupper för spelberoende startat var tredje månad, men eftersom så många sökt hjälp den senaste tiden har Maria ungdom tvingats öka antalet grupper och framöver kommer en ny grupp med 15 deltagare starta varje månad med start från och med nu i augusti.

Ökningen har ett tydligt samband med sommarens idrottsevanemang. Förra sommaren sökte bara en ung stockholmare hjälp för att ta sig ur sitt speladen. Den här sommaren har ett tiotal personer sökt hjälp, säger Henrik Josephsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista