nacka

Fler anhållna misstänkta för mord i Polen

Ytterligare två personer har anhållits misstänkta för människorov och mord på en man i 40-årsåldern i Polen i julas. De två männen, 38 respektive 43 år, var anhållna i sin frånvaro och greps på onsdagen i Uppsala och i Nacka.

Männen misstänks för att ha förmått en man att resa till Polen strax före julhelgen förra året där han senare ska ha mördats.

Sedan i maj sitter en 37-årig man häktad misstänkt för samma brott.

Varken mordvapnet eller offret har hittats, men flera skäl gör att den svenska polisen nu är övertygad om att svensken dödats och att kroppen gömts undan. Vice chefsåklagare Henrik Söderman säger till Dagens Nyheter att mordet har samband med ett iscensatt rån mot säkerhetsbolaget Falck Security.

Ett bråk om bytet, 22 miljoner kronor som aldrig återfunnits, ska ligga bakom det som hänt.. Tillsammans med andra gärningsmän ”rånade” en nu dömd Falcks-väktare sin egen värdetransportbil i Akalla i januari 2005.

Tidigt på trettondagsafton tömdes värdetransporten på pengarna, som flyttades över till en personbil av två kumpaner till väktaren.

Den häktade 37-åringen är, utöver mord och människorov, även misstänkt för grov stöld vid Akallakuppen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista