stockholm

Vintertullens äldreboende får kritik

Anhöriga till boende på Vintertullens äldreboende på Södermalm i Stockholm har skickat ett brev till stadsdelsnämnden där de framför att oro för kvaliten på vården på äldreboendet. Flera fallolyckor har inträffat och många gamla har knappt kommit ut.

I våras tog vårdföretaget Attendo Care över driften av äldreboendet och nu tycker de annhöriga att vården försämrats.

Eva-Britt Skaldeman som har sin mamma boende på äldreboendet säger att det under sommaren varit flera fallolyckor på äldreboendet och att många gamla suttit inne så gott som hela sommaren.

Attendo care har varit i blåsväder flera gånger sen i fjol. I höstas förlorade företaget uppdraget att driva Baggebygårds Servicehus på Lidingö efter flera allvarliga incidenter.

I våras förra året fick man kritik av länsstyrelsen efter att ha låst in demenssjuka nattetid på Ekehöjdens äldreboende i Skärholmen i Stockholm.

Förutom kritik från anhöriga till boende på Vintertullens äldreboende, kritiserar nu fackförbundet Kommunal arbetsmiljön på boendet.

Ingen av cheferna på Attendo Care vill medverka i Radio Stockholm.

Elias Vänerlöv
elias.vanerlov@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista