os i peking

Brons för seglarna Lööf och Ekström

Fredrik Lööf och Anders Ekström hade guldläge inför finalen i starbåtsklassen. Men slutade sist och fick nöja sig med bronset. De seglar till vardags för Stockholmsklubben KSSS.

Rorsmannen Fredrik Lööf och gasten Anders Ekström blev sist när finalseglingen i starbåtsklassen avgjordes på torsdagen i Qingdao. Det räckte till en sammanlagd bronsplats för svenskparet, som inför finalen hade guldläge.

Svenskarna var bra med från början, trots en dålig start. Men på den andra kryssen halkade svenskbåten efter inför den avslutande länsen. I och med att den brittiska båten var före i mål var guldet borta. Dessutom var Brasilien tillräckligt långt före svenskarna för att knipa silvret.

I allra värsta gråväder med regn, rusk och blåst och drygt två timmar efter målgång fick Fredrik Lööf och Anders Ekström gå upp på prispallens tredje steg. Det blev inga guldmedaljer, inga silvermedaljer men väl var sin bronsmedalj.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista