Stockholmare med på terrorlista

Spånga nämns i den lista med terrormisstänkta personer och företag som USA offentliggjorde igår. På listan finns bland annat två svenska företag i Spånga i nordvästra Stockholm som arbetar ideellt med att förmedla pengar.
USA:s regering påstår att al-Barakaat i Spånga är en av de adresser varifrån det förmedlas pengar till den terroristmisstänkte Usama Bin Ladins nätverk. Abdirisak Aden, sekreterare i föreningen al-Barakaat i Spånga, säger att det handlar om att hjälpa somalier i Sverige som vill skicka pengar till sina anhöriga. Han säger att al-Barakaat är en ideell förening, som inte har något med bin Ladin att göra. Den amerikanska administrationen försöker bekämpa terrorism med att frysa tillgångarna för institutioner som anklagas för att ha samarbetat med terroristnätverket al-Qaida. Den lista som offentliggjordes igår pekar ut privatpersoner och organisationer också i andra länder än USA, bland annat Sverige.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".