Sverigedemokrater måste få hyra

Stockholms stad måste hyra ut sina lokaler till Sverigedemokraterna, det slår kammarrätten fast i en dom. Stockholms stad har vid ett flertal tillfälllen vägrat att hyra ut sina samlingslokaler till Sverigedemokraterna.
I november förra året ville Sverigedemokraterna hyra kommunens lokal i Medborgarhuset på Södermalm för att hålla årsmöte. Idrottsnämnden sa nej till förfrågan eftersom de inte ville hyra ut lokalerna till ett rasistiskt parti. Nu slår allstå kammarrätten fast i en dom att det var fel av Stockholms stad att vägra Sverigedemokraterna tillträde till lokalerna. Det finns inte några juridiska skäl att vägra partiet tillträde till lokalerna och en kommun måste vara politiskt neutral och får inte missgynna vissa åsikter, står det att läsa i kammarrättens domen. Idrottsborgarrådet, kristdemokraten Alf T Samuelsson säger till Radio Stockholm att domen är beklaglig och att mycket talar för att Stockholm stad kommer begära prövningstillstånd hos Regeringsrätten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".