Ekonomisk kris för Stockholm Summer Games

Den stora ungdomsidrottstävlingen Stockholm Summer Games har så dålig ekonomi att den riskerar att gå i konkurs. Stockholms Idrottsnämnd har beslutat att skjuta till 400 000 kronor för att rädda sommarens tävlingar.
Stockholm Summer Games är ett årligt evenemang där tusentals ungdomar tävlar i olika idrotter - i sommar finns fotboll, simning, brottning, gymnastik och beachvolleyboll på programmet. Men det är kris i Stockholm Summer Games - och enligt en granskning från revisionsbyrån Ernst & Young finns det en uppenbar risk för att bolaget bakom spelen går i konkurs i sommar. För att förhindra det har Stockholms Idrottsnämnd beslutat om ett extra anslag på 400 000 kronor. Det ska rädda sommarens tävlingar, men är långt från de drygt 3,7 miljoner som bolaget hade begärt. Det finns sedan tidigare ett beslut om att stadens stöd till Stockholm Summer Games skulle upphöra och att spelen skulle stå på egna ben från och med i år. Men det har alltså inte lyckats - i stället vilar ett konkurshot över bolaget. Idrottsnämndens vice ordförande, kristdemokraten Alf T Samuelsson säger till Radio Stockholm att det extra anslaget på 400 000 kronor bör rädda bolaget från konkurs - men sedan anser han att spelen bör klara sig utan stöd.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".