SL-chefer på lyxresor

Chefer vid Storstockholms Lokaltrafik väljer ofta dyrare och lyxigare alternativ i samband med konferenser och tjänsteresor, samtidigt som SL dras med förluster i miljardklassen. Det visar en granskning som SVenska Dagbladet har gjort.
Granskningen av den interna resebudgeten visar på en vidlyftig bolagskultur. När SL:s chefer ska flyga utomlands väljer de nästan uteslutande att åka affärsklass. Ett exempel är ekonomidirektören Lennart Hallgren som ofta reser ofta till USA i arbetet. Hans biljetter till New York kostar drygt 22 000 kronor, men även vid studieresor och konferenser väljer SL-ledningen rutinmässigt dyrare alternativ, enligt SvD. Lennart Hallgren själv säger till Radio Stockholm att cheferna inte har något att dölja eller ångra. SL-ledningen säger att man har en policy som går ut på återhållsamhet när det gäller utlandsresor och konferenser. Trots detta väljer många lyxhotell under sina tjänsteresor. I New York är en favorit det femstjärniga hotellet The Plaza på femte avenyn. SL:s vd Gunnar Schön har bott på The Plaza en gång, men det ångrar han idag: -Det är ett hotell som definitivt ligger utanför den prisklass på hotell som vi ska bo på. Jag kommer aldrig mer att bo där, säger Schön till Radio Stockholm. Enligt Schön var det de amerikanska värdarna som bokat hotellet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".