Beslut om bostäder på F18-området

Riksten, eller före detta flygflottiljen F18 i Tullinge, kommer att bebyggas med 2 500 bostäder i etapper under femton år. Det framgår av det program som tagits fram av Botkyrka kommun, och som klubbades igenom i kommunstyrelsen i går.
Det har varit många turer kring F18-området. Under mer än ett år pågick en intensiv planering för en ny storflygplats som skulle avlasta Arlanda. Kommunen velade och protestgrupper bildades, men alltihop rann ut i sanden före förra valet, när statsminister Göran Persson plötsligt förklarade att F 18 skulle bli det nya område som skulle lösa bostadsbristen i Stockholm. Riktigt så blir det inte - Stockholm har 90 000 bostadssökande medan Riksten nu ger 2 500 lägenheter. Av dem blir 350 studentlägenheter. En förutsättnng för hela projektet är, enligt kommunen, att väg 226 dras i en förbifart söder om Tullinge.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".