Speedway

Ännu en förlust för Hammarby

Rospiggarna gjorde processen kort med jumbon Smederna och vann komfortabelt sin match med 57-39. Men Hammarby fortsätter att ha kolstybb i maskineriet.

På tisdagskvällen blev det ny förlust hemma på Gubbängen, denna gång med 40-56 mot regerande mästarna Dackarna.

Det hårt skadedrabbade Hammarby kämpade på och efter det tolfte heatet var man bara två poäng efter, men då lyfte sig Dackarnas världsstjärnor med Andreas Jonsson i spetsen och kunde enkelt köra ifrån Bajen.

Bäste poängplockare för Bajen var Matej Zagar med 13 pinnar.

– Det är tungt. Vi ska veta att det var svenska mästarna som var här idag, de hade ordinarie lag, och vi har tyvärr alldeles för mycket skador för att stå upp riktigt ordentligt, säger Hammarbys lagledare Fredrik Edberg.

– Men fram till tolfte heatet var vi bra med. Men sedan stod vi inte emot resten av matchen.

Inledningen av säsongen var ju väldigt bra. Fem segrar på de första sex omgångarna. Är det enbart skador sedan som har spökat för er?

– Ja, tyvärr är det så. Vi ser idag, grabbarna som åker idag visar bra form, och de gör ett bra jobb, men vi saknar en del topplirare. Sedan Indianmatchen har det varit riktigt tungt.

– Men vi har ändå chans på slutspel. Vinner vi mot Rospiggarna och Smederna, så kan vi vara där, säger Fredrik Edberg.

Hammarby just nu är utanför slutspelet på åttonde plats. På torsdag möts Hammarby och Rospiggarna på Gubbängen, Rospiggarna som ligger på femte plats i tabellen.

Bo Johander
bo.johander@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista