Manifestation för flickan samma dag som hon skulle ha fyllt 17 år.
södertälje

Rättegång om knivmord på flicka inledd

Rättegången mot den 39-årige man som misstänks för mordet på en 16-årig flicka i Södertälje inleddes på onsdagen. Mannen har tidigare erkänt att han i juli attackerade och dödade flickan med kniv.

Det var fullsatt i Södertälje tingsrätt när rättegången mot den 39-årige mannen inleddes på onsdagen.

Många av flickans familjemedlemmar och vänner slöt upp, och förhandlingarna fick tillfälligt avbrytas efter känsloutbrott från åhörare.

Mannen och flickan kände inte varandra sedan tidigare, och mannen har tidigare sagt att det var röster i huvudet som fick honom att attackera flickan.

- Det har visat sig att det var ett oerhört bestialiskt mord. Det bör bedömas som mord anser jag, säger flickans familjs målsägarbiträde Thomas Bodström.

Thomas Bodström begär en halv miljon kronor i ersättning till flickans familj.

Mannen har haft kontakt med psykiatrin i tio år, och den rättspskiatriska undersökningen visar att mannen led av paranoid Schizofreni vid brottstillfället.

Michael Lindén, som försvarar den 39-årigen, menar att mannen bör dömas till rättspsykiatisk vård.

- Han bör dömas till rättspsykiatrisk vård, den saken är ju uppenbar. Att döma den här personen till fängelse med den här psykiska historiken och den status han har, det finns ingen möjlighet till det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista