Positivt för vården nu i sommar

Vårdsituationen i Stockholms läns landsting nu i sommar ser bra ut. Efter de senaste årens stora problem med både brist på platser och personal märks nu en ljusning.
-Personaltillgången har förbättrats och under förra året har det börjat fungera bättre med avflödet av patienter som väntar på att få komma till kommunen, säger Landstingets chefsläkare Hans Samnegård till Radio Stockholm Även förlossningsvården, som tidigare fått mycket kritik för platsbrist, har i sommar en bättre beredskap. Landstinget räknar med 50-150 fler förlossningar i månaden, men det ska vården alltså klara. Även om det nu ser ljusare ut än på många år poängterar Hans Samnegård att sommaren kan vara en jobbig period för personal och patienter. Det finns även en oro för att en utdragen kommunalkonflikt kan påverka sommarsituationen till det sämre.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".