lidingö

Skidbacke på Lidingö kan tvingas stänga

Skidanläggningen Ekholmsnäsbacken på Lidingö har skulder på drygt 7 miljoner kronor och nu vill backens ägare att Lidingö kommun skjuter till 4,7 miljoner. Om det inte blir några pengar är det risk för att skidbacken kommer att vara stängd i vinter.

Ekholmsnäsbacken på Lidingö är illa ute ekonomiskt. Under de år som backen varit igång har man haft minus i kassan varje år, förra året med en miljon kronor. Orsaken är bland annat att renoveringar blivit dyrare än väntat. E

kholmsnäsbacken har ett avtal med Lidingö stad som gäller fram till år 2025. Varje år ska verksamheten få 560 000 kronor av staden vilket totalt blir cirka 9 miljoner. Nu vill ägarna istället ha halva bidraget på en gång för kunna betala av en del skulder.

Men enligt kommunalrådet moderaten Paul Lindquist kan kommunen inte ge bidrag för att sanera skulder. Däremot anser han att backen är betydelsefull för Lidingös ungdomar och nu måste staden fundera över hur man ska kunna ha kvar skidverksamheten.

Frågan gäller nu inte hur mycket pengar backen ska få utan i vilken takt. Politikerna tycker att det är orimligt att ge en stor del av bidraget i förskott utan att veta hur driften ska fungera i framtiden. Det är inte så man ska använda skattemedel, säger Paul Lindqvist till Radio Stockholm.

På måndag ska ägarna träffa politikerna för att diskutera Ekoholmsnäsbackens ekonomiska framtid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista