Anmälningar om bluffakturor

Polisen i länet varnar nu för en ny typ av bluffakturor. De senaste dagarna har Citypolisen fått in ett 70-tal anmälningar om försök till bedrägeri från företag och bostadsrättsföreningar som fått papper som liknar inbetalningskort.
Bakom handlingarna står ett bolag vid namn Vasa Energi. Bolaget erbjuder kostadsinformation rörande bland annat energiförbrukning, nätkostnad, och energiskatt, till ett pris av nära sextusen kronor. Enligt kriminalinspektör Jonas Wahlström vid City polismästardistrikt är det stor risk att vissa betalar eftersom handlingen liknar en faktura, trots att det finstilt står att handlingen är ett betalningsunderlag och att inga krav eller påminnelser kommer att skickas ut. När polisen försökt komma i kontakt med företaget hänvisar en telefonsvarare till en hemsida på internet, en sida som är under konstruktion.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".