Älvsjöelever får gå kvar i skola

De föräldrar i södra Älvsjö som oroat sig över att deras barn kanske måste flytta till en skola i den norra stadsdelen, behöver inte oroa sig längre. Beslutet om flytten har tillfälligt skjutits på framtiden.
Barnen i södra delen av Älvsjö i södra Stockholm kommer inte att flyttas. Tidigare har politikerna i Älvsjö velat flytta elever i årskurs sex till nio till en skola norra delen av Älvsjö för att fylla den skolan. Men föräldrarna har protesterat eftersom de har ansett att den nya skolvägen skulle bli för farlig. Och nu viker sig alltså politikerna och barnen får gå kvar i Kämpetorpsskolan, åtminstone till nästa höst, i baracker på skolgården. - Men det är en tillfällig lösning, säger ordföranden i Älvsjö stadsdelsnämnd, folkpartisten Karl Bern till Radio Stockholm. Inför skolstarten nästa höst ska saken diskuteras igen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".