Nacka

Frågetecken bakom takras i Forum Nacka

Det är inte klarlagt varför ett stort innertak av gips rasade ned i en klädbutik i Forum Nacka på måndagen. Så här långt konstaterar arbetsmiljöverket att bäranordningarna brast.

--Det ser ut som att bärskenorna har gett efter, men vi kan inte ännu säga vad som satte igång det, säger utredaren Pia Selénius, som inspekterade butiken på tisdagsförmiddagen.

Ute på arbetsplatsen har man trott att en lift kan ha varit inblandad i olyckan. Är det så?

– Det finns spekulationer om det, men jag kan inte bekräfta det.

Riktigt vad det var som hände i klädbutiken i Forum Nacka vet man inte. Arbetsmiljöverkets utredning har bara påbörjats.

Butiken höll på att renoveras och var inte öppen för kunder. Två personer fick blåmärken på axlar och armar vid olyckan.

Pia Selénius utesluter inte att ett arbetsmiljöbrott ligger bakom olyckan, men tror att det isåfall snarare har begåtts av leverantörer än av arbetsgivare på olycksplatsen.

Det kommer isåfall att visa sig senare under utredningen.

– Man har inte tagit fram alla beställningar och kontrakt än, men det kan vara så att att någon av leverantörerna ska ställas till ansvar om det är så att man inte har fått det man har beställt, och det visar sig att det är därför det har rasat.

Elias Vänerlöv
elias.vanerlov@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".