Dom för dödsmisshandel av treåring står fast

Högsta Domstolen fastställer domen på fem års fängelse för den man som i februari i fjol misshandlade sin treårige styvson till döds i Spånga i västra Stockholm.
Pojken påträffades död i hemmet i Spånga den 27 februari i fjol. Han hade då blivit sparkad och hade fått omfattande inre skador och flera brutna revben. Både tingsrätten och hovrätten har slagit fast att skadorna har åstadkommits genom uppsåtligt våld och dömt styvpappan för grov misshandel och vållande till annans död. Tingsrätten utdömde tre och ett halvt års fängelse, hovrätten skärpte det till fem års fängelse. Fallet har blivit mycket uppmärksammat då både allmänhet och åklagare ansett att båda domarna var alltför milda. Men nu har alltså Högsta Domstolen fastställt domen till fem års fängelse. En en av HD:s ledamöter ansåg dock att fängelsestraffet för styvfadern borde förlängas till sex års för misshandeln. Hovrättens dom hade även överklagats av styvpappan som ville bli helt friad.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".