Lidingö överklagar beslut om Ekholmsnäs

Lidingö stad har överklagat Länsstyrelsens beslut angående golf vid Ekholmsnäsbacken på Lidingö. Staden vill tillåta en golfanläggning för att samtidigt få någon som driver slalombacken.
För att få en arrendator att driva Ekholmsnäsbacken ville Lidingö stad också tillåta en golfanläggning på strandskyddat område vid Kyrkviken. Men Länsstyrelsen sa nej till dispens från strandskyddet, med motiveringen att allmänheten inte skulle få lika bra tillgång till vattnet. Nu har Lidingö stad överklagat Länsstyrelsens beslut, ärendet kommer att behandlas både i Miljödomstolen och i Länsrätten. Lidingös utvecklingschef Anders Bergström säger till Radio Stockholm att det kan ta flera år innan ärendet avgjorts och att det finns risk för att arrendatorn hinner dra sig ur. Nu är det osäkert om det blir nån skidåkning i Ekholmsnäsbacken i vinter.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".