Misstänkt rånare frikänd

Den man som tidigare dömts till fängelse för att ha kört ihjäl en vägarbetare vid Kungens Kurva frikändes idag från tre grova rån och två mordförsök. Tingsrätten ansåg att bevisen mot mannen inte räckte.
Trots att bland annat DNA-tester pekade ut mannen som sannolikt skyldig ansåg tingsrätten att det inte räckte för en fällande dom. En rånarluva med mannens saliv hittades i närheten av en butik som rånades och vid en annan rånad butik fanns spår av hans saliv på marken. Stockholms tingsrätt anser det bevisat att mannen varit på rånplatserna och att det är sannolikt att han deltagit i rånen. Men rätten anser det inte ställt utom rimligt tvivel att det är just 26-åringen som är gärningsman. Därför ogillas åtalet mot honom. Efter smitningsolyckan vid Kungens Kurva dömdes mannen i höstas till tre års fängelse. Det straffet avtjänar han nu.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".