Strejkeffekter: risk för sopberg i Norrtälje

Den utvidgade Kommunalstrejken kan leda till att sopor dumpas i naturen i Norrtälje. De två största återvinningsstationerna stängt och nu finns oro för att Norrtäljeborna ska börja köra ut sina återvinningssopor i skogen.
-Det kommer säkert bli privata tippar i skogar och marker, det blir väl konsekvensen av det hela framöver, säger renhållningsinspektör Benny Jansson. I Norrtälje strejkar också parkeringsvakter, vaktmästare, vård- och omsorgspersonal och skol- och fritidspersonal. På Flygskolan i Norrtälje arbetade bara en person idag, så många barn fick stanna hemma. På flera håll förekommer anklagelser om strejkbryteri. I Nacka låste politikerna upp en del viktiga kommunala lokaler. Enligt kommunalrådet Erik Langby (m) ledde det till synpunkter från Kommunals strejkvakter, men dte brydde han sig inte om: -Vi är helt klara från kommunsidan att vi har både rätt och skyldighet som politiker att säkra så långt det går verksamheten för medborgarna i Nacka, säger Langby till Radio Stockholm.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".