67-åring dog efter misshandel

En 67-årig man dog efter att ha blivit nedslagen på Rindögatan på Gärdet i Stockholm vid 18-tiden igår, fredag. Han slogs ned av en 22-åring som hade psykiska besvär efter att ha missbrukat anabola steroider.
Enligt tidningen Aftonbladet hade 22-åringens föräldrar tidigare under dagen igår kontaktat polisen eftersom dom ansåg att sonen hade så svåra och akuta psykiska problem att han borde tvångssomhändertas. Polisen gjorde en annan bedömning och omhändertog inte 22-åringen. När 22-åringen senare på dagen stötte ihop med den 67-årige mannen uppstod gräl och 22-åringen har i polisförhör erkänt att han slog till 67-åringen,som avled. Enligt polisen är det inte säkert att mannen avled av skadorna från misshandeln och dödsorsaken ska fastställas genom obduktion. 22-åringen är misstänkt för misshandel alternativt vållande till annans död
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista