Långa fängselsestraff för kidnappning

De tre män som åtalats för att ha kidnappat direktörssonen Erik Westerberg döms till tolv års fängelse vardera för människorov och utpressning. De dömda ska också betala en halv miljon i skadestånd till Erik Westerberg och hans familj.
Åklagaren hade yrkat på det längsta tidsbestämda straffet 14 år, eller livstid. En kvinna som var åtalad misstänkt för skyddande av brottsling frikändes av Stockholms tingsrätt. Det var i augusti förra året som Erik Westerberg kidnappades i sin lägenhet på Östermalm i Stockholm och fördes till en stuga i Värmdö kommun. I stugan hölls han inspärrad i fem dygn medan kidnapparna krävde hans pappa, Lars Westerberg, på en lösensumma på omkring 11 miljoner kronor. Männen har hela tiden nekat till brotten och sagt att de arbetade på uppdrag av en annan man, men Stockholms tingsrätt tycker inte att det finns någon tillstymmelse till tvivel om att de är skyldiga. I domen skriver tingsrätten att den förslagenhet och hänsyslöshet som utmärker detta fall av människorov och utpressning torde sakna motsvarighet i Sverige.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".