Inga skärgårdsbåtar till Nacka strand

Från och med idag kommer Waxholmbolagets skärgårdsbåtar inte att lägga till vid Nacka Strand. Anledningen är att befälhavarna anser att det finns säkerhetsrisker med att lägga till vid bryggan.
Waxholmsbolagets skärgårdsbåtar har hittills lagt till i Nacka Strand ungefär 20 gånger om dan - men inte nu längre. Trafikförhållandena vid bryggan är ofta kaotiska med trängsel och kösituationer för fartygen. Det skapar förseningar och enligt befälhavarna på båtarna också säkerhetsrisker. En ny brygga ska byggas i Nacka Strand och den skulle ha varit färdig idag, men den är inte ens påbörjad. Inte förrän om en månad kan byggherren vara igång och det innebär att en ny brygga inte kommer finnas förrän i slutet av juni. De indragna turerna drabbar pendlare som jobbar i området och tar båt på morgnarna från Waxholm eller Lidingö, och så en grupp skolbarn som åker båt från Fjäderholmarna varje dag. Waxholmsbolagets vd Johan Grünfeldt säger till Radio Stockholm att han nu ska försöka få entreprenören att stanna till vid Nacka strand åtminstone ett par gånger om dagen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".