Trängselavgifter medför p-problem

Införandet av trängselavgifter i Stockholms innerstad ställer högre krav på de yttre delarna av Stockholm stad och kranskommunerna när det gäller parkeringsplatser.
Allt fler kommer att ställa bilen utanför stadskärnan och det finns en risk att antalet parkeringsplatser inte kommer att räcka räcka till, visar rundringning som Radio Stockholm gjort. Kommunerna runt Stockholm ser mycket små möjligheter att öka på sina infartsparkeringar till den dag det blir trängselavgifter i Stockholmstrafiken och rundringningen visar också att intresset för att bygga nya parkeringar är mycket litet. På en del håll, som i Solna till exempel, finns det en direkt ovilja. Där har man beslutat att inte bygga en enda ny p-plats åt pendlarna. Stockholms stad arbetar på att hitta fler infartsparkeringar, men stänger samtidigt några för att bygga bostäder på marken.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".