Skadegörelse stängde skola

Turebergsskolan i Sollentuna har hållits stängd idag efter problem med skadegörelse och ideliga falska brandlarm. Rektor Malla Taipale säger till Radio Stockholm att hon inte kunde garantera säkerheten för elever och personal.
Enligt rektorn är det en liten grupp elever på högstadiet som orsakat oro på skolan och bland annat tänt eld i papperskorgar. Redan i förra veckan gick skolans föräldraråd ut med en uppmaning till föräldrarna att hålla barnen hemma idag, och i fredags kom samma uppmaning från rektor. Skolan kommer att samarbeta med bland andra polisen, socialförvaltningen och brandförsvaret för att förbättra situationen på skolan. Problemen på Turebergsskolan har pågått hela hösten, men har trappats upp på sista tiden, säger rektor Malla Taipale. I morgon öppnar skolan igen, men vakter kommer att hjälpa till att upprätthålla ordningen på Turebergsskolan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".