Åklagare ska undersöka anklagelser mot Locum

Uppgifterna om oegentligheter inom landstingsägda fastighetsbolaget Locum har fått överåklagare Christer van der Kwast att reagera. Han har nu gett en åklagare i uppdrag att undersöka uppgifter om eventuella mutbrott.
Anklagelserna gäller Locums vd Ingemar Ziegler, som numera även är tillförordnad vd för Storstockholms lokaltrafik, SL. Ziegler anklagas för att ha betalat ut pengar till en tidigare anställd chef för att denne inte skulle avslöja detaljer om bjudresor inom Locum. Locums styrelseordförande Dag Larsson (s) säger till Radio Stockholm att han fortfarande har fullt förtroende för Ingemar Ziegler. Locums revisorer har granskat uppgifterna och kommit fram till att det inte finns bevis för att pengarna betalats ut för att tysta ner den tidigare anställde. Däremot har den tidigare mellanchefens tips givit resultat - revisorerna riktar kritik i andra ärenden som han tipsat dem om. Bland annat kritiseras att anställda på Locum ska ha gått på resturang och nattklubb i Köpenhamn på bekostnad av ett företag Locum skulle göra affärer med.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".