Öppenvården utreder Åkeshovsfallet

Beroendecentrum ska utreda om något fel begicks igår när den 32-årige man som misstänks för våldsdådet i Åkeshov skjutsades till mottagningen för vård. Mannen fick skjuts av polisen, men det är oklart vad som hände sen.
Före överfallet igår fick den 32-åring som nu är anhållen för dådet kontakt med polisen och berättade att han mådde dåligt och behövde hjälp. Han fick då skjuts av polisen till Beroendecentrum i Bromma. Men på mottagningen fanns ingen läkare och vad som sen hände är oklart. Stefan Borg, verksamhetschef på Beroendecentrum, hänvisar till patienternas sekretess och vill därför inte berätta om mannen bedömdes på öpppenvårdsmottagningen i närheten av Åkeshovs tunnelbanestation. Nu har Stefan Borg tagit initiativ till en utredning av vad som hände igår och begärt information av personalen som arbetade. Stefan Borg säger till TT att man ska se om det fanns något som Beroendecentrum hade kunnat göra som inte gjordes. Beroendecentrum tillhör landstinget och erbjuder årligen vård för 15 000 missbrukare av alkohol, narkotika eller läkemedel. Beroendecentrum Bromma, dit mannen kördes, tillhör öppenvården och tar emot patienter efter tidsbeställning.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".