Kritik mot landstingets sparplan

Landstingsmajoritetens sparpaket får kritik. Förra sjukvårdslandstingsrådet Stig Nyman (kd) anser att besparingarna drabbar fel personer: -Att gå ut och ta ytterligare betalt av patienter och kroniker och handikappade är direkt osmakligt, säger Nyman.
Stig Nyman hade hellre höjt priset på SL-kortet. Som Radio Stockholm berättade imorse höjs många vårdavgifter fån den 1 juli. Förhoppningen är att det ska öka lamndstingets inkomster med drygt 30 miljoner i år och drygt 60 miljoner nästa år. Vårdförbundets avdelningsordförande Inger Frisk menar att avgiftshöjningar kan slå mot folkhälsoarbetet och framförallt mot den förebyggande cancervården för kvinnor. -Man avgiftsbelägger både cellprovstagning och mammografi och jag oroar mig för att kvinnor inte utnyttjar det, säger Frisk. Men dagens sparpaket räcker inte på sikt och då ligger nog en höjning av SL-taxan nära till hands, även om det förslaget inte genomfördes den här gången.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".