Fler skandalresor inom landstinget

Nu avslöjas nya exempel på dyra resor som toppar inom Stockholms läns landsting gjort på skattebetalarnas bekostnad. Det visar Svenska dagbladets granskning av tjänsteresorna inom landstinget.
Samtidigt som landstingets ekonomi är hårt ansträngd läggs stora pengar på resande för toppolitiker- och tjänstemän inom landstinget. Den här gången handlar det om utgifter inom hälso- och sjukvårdssektorn. Förra våren reste 17 politiker och chefstjänstemän på konferens till Skottland - alla utom en reste i affärsklass. Hela kostnaden för resan blev enligt Svenska Dagbladet långt över en halv miljon kronor. Resan godkändes av sjukvårdsdirektör Lars-Bertil Arvidsson. Lars-Bertil Arvidsson och dåvarande sjukvårdslandstingsrådet Stig Nyman (kd) hävdar båda i Svenska Dagbladet att det är mycket ovanligt att landstinget reser i affärsklass - men ändå finns det fler exempel. Bland annat en resa som sju höga tjänstemän gjorde till London tillsammans med det dåvarande finanslandstingsrådet Ralph Lédel (m) i mars i fjol, bokades i affärsklass. Den resan gick på totalt 120 000 kronor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".