Street race på Stockholms gator

Vansinneslopp med snabba bilar mitt i Stockholms innerstad, så kallad Street race, har ökat sedan Tullinge flygplats stängdes för den här sortens biltävlingar i höstas. Racen har flyttat ut på gatorna, och det går snabbt när det tävlas, runt tvåhundra kilometer i timmen.
Det handlar om extremt snabba farter med förare som vill vinna loppet till varje pris. I vissa fall körs loppen mitt i Stockholms innerstad, resultatet läggs ut på internet för den som vill att bräcka. Det handlar också om tävlingar mellan bilar. Nu under sommarmånaderna blir det race i stort sett varje kväll, nästa gång i helgen, berättar Lennart Olsson sportgrensasnsvarig för dragracing i Stockholm. Lennart Olsson är oroad för utvecklingen, men säger samtidigt att det är så här det blir när tävlingarna inte längre får hålla till på Tullinge flygfält. - Vi måste få en bana att köra på, säger han med adress till dom styrande politikerna i Stockholm med omnejd. Annars kommer fler att skadas och i värsta fall kan fler att få sätta livet till.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".