Effekter av landstingets besparingar

Den besparing på 140 miljoner kronor som landstingsledningen presenterade i går riskerar att försämra folkhälsoarbetet. Det anser Mora Kallner, chef för Samhällsmedicin inom landstinget.
-Eftersom merparten av våra pengar går till eprsonallöner blir det rimligen ett antal personer soom måste lämna vår organisation, säger Mora kallner till Radio Stockholm. Samhällsmedecin arbetar med folkhälsa, förebyggande arbete och hur den framtida vården ska utföras. Något som även den politiska majoriteten sagt är viktigt, eftersom de vill flytta vårdbesöken från akutsjukhus till vårdcentraler och närsjukhus. För Samhällsmedicin kan kraven innebär en tjugoprocentig besparing på totalt 160 miljoner kronor. Samhällsmedecin har den senaste femårsperioden redan skurit i verksamheten och att nu resurserna riskerar att skäras ned med ytterligare gör prioriteringar nödvändiga. -Jag tror att en nedskärning då blir det vissa verksamheter som får gå i ide lite, säger Mora Kallner.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".