Vården har utrett våldsdåd i Åkeshov

Personalen på öppenvårdsmottagningen Beroendecentrum i Bromma gjorde inget fel i måndags när de bemötte den 32-årige man som nu sitter anhållen. Det säger verksamhetschefen Stefan Borg till TT efter en intern utredning. Efter besöket på mottagningen löpte 32-åringen amok med ett järnrör och dödade en person och skadade sex.
Den 32-årige mannen fick skjuts av polisen till mottagningen för att få hjälp. Exakt vad som hände med 32-åringen när han kom dit är belagt med patientsekretess, men enligt Stefan Borg, verksamhetschef för Beroendecentrum, har det brustit i kommunikationen mellan vården och polisen. Eftersom det inte fanns någon läkare på Beroendecentrum hänvisades 32-åringen till akuten på St Görans sjukhus, men då hade polisen redan åkt. Istället för att ta sig till St Görans gick mannen mot Åkeshovs tunnelbanestation där överfallen skedde. Den anhållne mannen har idag förhörts av polisen och sedan förts till en sluten psykiatrisk avdelning.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".