Filmfestivalen får kritik

Stockholms filmfestival får nu också kritik för dåliga arbetsförhållanden. Tidigare har kritik riktats från flera håll mot festivalens sätt att sköta sin ekonomi. Det är tidigare anställda som vittnar om en extremt toppstyrd och odemokratisk organisation. Men festivalchefen Git Scheynius håller inte med - hon anser istället att organisationen är ''platt''.
En del tidigare anställda uppger att dom skrivit på kontrakt där dom förbinder sig att aldrig prata om festivalen. En tidigare utvecklingschef på Film i Stockholm, Anne-Helene Sommarström hänvisar till sitt kontrakt när Radio Stockholm vill ställa frågor. Hon säger att blev påmind om kontraktet av festivalchefen Git Scheynius när hon slutade i . Scheynius sa så att det kunde bli obehagligt om hon bröt avtalet och pratade om festivalen. Men när Git Scheynius konfronteras med kontraktet vill hon inte kännas vid det. Hon säger till Radio Stockholm att anställningsvillkoren är högst normala.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".