Stockholm

Cykelbana kostade 17 miljoner

Cykelbanan på Götgatan på Södermalm i Stockholm har kostat nära 17 miljoner kronor – nästan tre gånger så mycket som planerat. Enligt Mats Frej på Trafikkontorets kommunikationsavdelning beror den höga slutnotan på misstag och olyckliga omständigheter.

Den sista etappen av cykelbanan på Götgatan, sträckan mellan Skanstullsbron och Gotlandsgatan skulle kosta sex miljoner kronor från början, men kom att kosta nästan tre gånger så mycket – nära 17 miljoner kronor. Trafikkontoret säger att man kommer ta lärdom av det här för att inte misstagen ska upprepas.

Trafikkontoret menar alltså att det gjorts felaktiga mätningar, man har inte riktigt haft klart för sig hur det har sett ut under marken. Felmätningarna blev bekymmersamma när vattnet skulle rinna bort från Götgatan, vilket gjorde att man fick bygga om cykelbanan. Det hela gjorde att projektet drog ut på tiden och kostade mer pengar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista