stockholm

Stora förskolegrupper består på Söder

Inom ett år skulle problemet med de för stora barngrupperna i förskolorna på Södermalm vara löst – det lovade ansvariga politiker för ett år sen. Men enligt stadsdelens senaste rapport är nästan hälften av grupperna fortfarande för stora.

Lärarförbundets huvudskyddsombud i Södermalm, Peter Hogner, säger att man i januari i år diskuterade med stadsdels-nämnden hur man skulle lösa problemen med de långa dagis-köerna. Man gick från fackligt håll med på att tillfälligt över-skrida maxgränserna för barngrupper, mot politikernas löfte att återställa ordningen innan årets slut. Peter Hogner, säger att personalen mår allt sämre av att situationen ännu inte lösts och att det känns som om politikerna nu utnyttjar förskoleperson-alens lojalitet 

I den senaste kvartalsrapporten så är fortfarande nära hälften av barngrupperna för stora, i synnerhet bland de större barn-en. När Radio Stockholm ställer frågan till moderaternas ord-förande i Södermalms stadsdelsnämnd, Margareta Björk om när gruppernas storlek kan återställas vill hon inte ge nåt dat-um för det men säger att man har fortfarande har brist på dagislokaler.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista