Bron stängdes efter misstänkt spricka. Foto: Scanpix.
Stockholm

Tranebergsbron öppnad igen

Trafiken flöt som vanligt på Tranebergsbron på måndagsmorgonen efter att den varit avstängd under tre timmar på söndagskvällen. En förbipasserande cyklist hade uppfattat det som om bron rört på sig och att det eventuellt fanns en sprickbildning i den.

Men Stefan Lindgren som är drift- och underhållsansvarig på Vägverket region Stockholm förklarar att det nog är så att bron rört sig på det sätt som det är vanligt att betongkonstruktioner gör.

En rörelse som alla som inte är vana vid kan reagera på, enligt honom. Vägverkets experter kunde vid sin genomgång av bron på söndagskvällen inte hitta något fel och det enda som Stefan Lindgren kan tänka sig likna någon eventuell sprickbildning är en brofog som är som den ska.

Men för komfortens skull kommer Vägverket att lägga asfalt vid den så att den som passerar den inte uppfattar fogen för mycket. Enligt Stefan Lindgren ska det inte finnas några som helst fel på Tranebergsbron.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista