En förbipasserande tyckte att bron skakade mer än vanligt. Foto: Fredrik Persson / SCANPIX.
stockholm

Tranebergsbron stängdes av i onödan

Vägverket har inte hittat något fel på Tranebergsbron i Stockholm efter måndagens inspektion. Bron var helt avstängd för trafik under tre timmar på söndagen efter larm om sprickor i brofoget. Men enligt Vägverkets broexpert, Kent Jansson, har man inte hittat något fel alls.

Bron stängdes efter att en förbipasserande larmat om en  spricka och tyckt att det låtit och skakat mer än vanligt när bilar passerade.

- Det är ingen fara överhuvudtaget med bron. Utan det vi kan konstatera det är ett litet slitage i beläggningen intill brofogen då som ger ett ökat slagljud från trafiken, säger Kent Jansson.

Vad har du för förklaring då till det som inträffade i går kväll?

- Ja, det klart, om någon passerar förbi här sent på kvällen och hör det här slagljudet, då kan man uppfatta det med en viss osäkerhet. Sedan tror jag att folk här i Stockholmsområdet har blivit ganska medvetna om våra broar efter de senaste historier vi haft som egentligen började när pontonkranen Lodbrok seglade in i Essingeleden.

Var du orolig någon gång?

- Nej, snarare förvånad. Jag hade inte väntat mig någon sådan här plötslig stor broskada med mindre än att det blir påkört av någonting, säger Kent Jansson.

Ulf Bungerfeldt
ulf.bungerfeldt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista