Haninge

Flickor vill rädda Skutans hästgård

Kommunfullmäktigemötet i Haninge på måndagkvällen blev ovanligt välbesökt. Hela åhörarläktaren fylldes med unga flickor som vill rädda Skutans hästgård i Brandbergen.

Karolin Kindström hade sin uppfattning klar efter att ha lyssnat på debatten:

- Den högra sidan är god och den andra sidan är ond, säger hon.

På den högra ”goda” sidan satt socialdemokraterna med de andra i oppositionen när politikerna i Haninge hade fullmäktigemöte igår kväll. På den vänstra sidan satt majoriteten med moderaterna som största parti.

Socialdemokraterna vill ge mer pengar till hästgården medan moderaterna anser att förutom driftsstöd, som är lika för alla, kan hästgården ansöka om aktivitetsstöd, alltså bidrag som kräver ledarledda aktiviteter. Men det hjälper inte Skutans gård säger ordförande i föreningen, Ann Markov:

- Vi bedriver en stor öppen verksamhet för flickor som kommer ner och kanske inte kan betala en hel terminsavgift utan bara är på gården. Man hjälper till att sköta gården. Den här öppna verksamheten passar inte i kommunens mall. Vi kan inte söka aktivitetsstöd för den och det är det man hänvisar till att vi ska göra istället, säger hon.

På onsdag ska föreningen Skutans gård träffa ansvariga politiker, samma dag som budgeten ska bestämmas.

Reporter Maria Persbo
maria.persbo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista